Hygge og utsikt på Bjønnåsen

Fakta:

 • Det er mange stier og to bomstengte grusveier til Bjønnåsen
 • Tur/retur fra Sætre er på  10,1 Km
 • Grytnes til Bjønnåsen er på 5 km.
 • Gønsand til Bjønnåsen er det 4,3 Km
 • Utsikt mot Kongsberg – Holmenkollen, – og mot Mysen.

Bjønnåsen er sinnsro, utsikt, lykke, og en herlig friplass. Sætra på åsen har også Norges tøffeste grillhytte med «steinborg». 

Bjønnåsen er en sæter med grillhytte og en liten låve for sau. Utsikten på en god dag viser deg Holmenkollen, Kongsberg og Sverige bakenfor Mysen. Åsen er nydelig og bør besøkes minst en gang hver årstid.

Du kommer ofte over sauer som beiter på sætra. Så pass på når du har med hund.
Fra Grønsand:

På hovedvei nr. 128 ved Grønsand Gård er det en bussholdeplass som betyr at du kan benytte “buss til tur”. Gå derifra og/eller ta en sykkel/bil til parkeringsplassen ved “hundeklubben” i enden av grusveien. I enden er det en parkering/Bom og du har deretter en grusvei mot Bjønnåsen som gir noen fine oppoverbakker mot toppen. Du kommer til et vann som heter “Hesthagadammen” på din høyre hånd og ta gjerne en rast på den lille hjerteformede holmen du ser på vannet.

Du skal ta høyre etter Hesthagadammen. Hold deg på grusveien og ikke ta opp til venstre merket “sandstien” som strekker seg til Stikkvann. Hold deg på grusveien til du ser et lite skilt til venstre som er merket “Bjønnåsen”. Følg grusveien oppover til sætra.

Fra Sætre/Ungdomskolen:

Fra inngangen på Stikkvannsveien er det parkering ved en bom. Grusveien starer her ca 200m fra ungdomskolen. Du skal holde deg på grusveien og det går stort sett oppover mot Stikkvann. Du tar så stien til venstre, merket “sandstien” når du er ca 1 km fra Stikkvann. En utfordring er at det ikke er merket “Bjønnåsen” på sandstien og et kart er til stor hjelp for å ta snarveien til Bjønnåsen via Sandstien fra nordvest.

Flott landskap rundt grillhytta.
Fra Sætre/Grytnes:

Inngang til stien på Grytnesfeltet er ved en grusbelagt fotballbane i Grytnesveien. Bom i enden av grusbanen markerer hvor stien starter. Det er den minst brukte ruten og en herlig skogssti sydover. Følg stien rett frem og oppover til du kommer til grusveien og etter litt ser et skilt og en grusvei opp til høyre. Det er 3.6 km fra Grytnes til Bjønnåsen.

Klikk deg inn på www.gronsand.no om du vil leie hele sætra

Dette er bare én av mange turer du finner i turboka vår, som du kan kjøpe her på nett, eller i diverse bokhandlere på Hurum og Asker 🙂

Kart over område med utgangspunkter til turen. Beskrivelse av punkter under.

Punktene på kartet: 

 1. Busstopp Storsandveien
 2. Graabein IL – Fotballbaner
 3. Grønsand Gård
 4. Hesthagadammen
 5. Stikkvannshytta
 6. Tømmerbilvei mot Filtvet ( med noe sti )
 7. Ungdomskolen og Idrettshall
Mvh

Halvøya

GOD TUR!

Del med vennene dine!