Det har vært etterspørsel om turer som også passer for barnevogn, så her kommer første smakebit og test!

Fire ting å ha i bakhodet før du leser: 

1. Noen av disse turene er på sti/grusvei – Men barnevognen må ha litt store/passende hjul.
2. Dette er en test – Så vi ønsker svært gjerne tilbakemeldinger på turene (det er nemlig 20 år siden vi gikk med barnevogn). Slik at vi sammen kan bli bedre og dele de beste turene!
3. Er interessen stor deler vi gjerne fler og lengre turer i fremtiden!
3. Disse turene OG fler er selvfølgelig beskrevet i boka Halvøya, hvor du finner mer informasjon og kart om disse turene falt i smak 🙂 Den kan kjøpes i butikk eller på nett her. 

FIRE TURER

Nesten alle bomveger er med fin grus og burde være barnevognvennlige, men noen av disse/deler av disse turene har litt grovere grus. (Vi er spente på tilbakemeldingene.)

Tur 1 – Bomveien/grusveien fra Mørkvann til Bjørvann og til Skokklevanna. Det er ca 300 meter til første rasteplass ved vannet. Det er stigninger og litt kupert mot Bjørvann, og ganske bratt før Skokklevanna, men fortsatt en fin og sprek barnevogntur. På veien er det flott skog og veldig fine vann. (Ganske flotte motiv i solnedgang).

Tur 2 – Sætre til Verpen/Sandpollen – Start ved asfaltveien ved Sætrebarneskole/Dyno. Veien går forbi Kongsdelene gård, hester, jorder og Kongsdelen kirke. Fin og relativt flat vei som er flott for barnevogn. Du kan enten gå til høye/rett frem ved kirken og fortsette mot fotballbanen, eller ta til venstre opp ved kirken og fortsette mot Verpen/Sandspollen. Der er det litt stigning opp mot asfaltveien. Er du heldig spotter du ofte et rådyr eller to på veien!

 

Tur 3 – Sandspollen-øst til Muren: Her er det grusvei og det blir bratt. (Veien ned til Muren er muligens Europas bratteste)…. Du passerer skog, jorder og kyst. Et alternativ til en annen meget flott, superhyggelig og kort tur er fra Muren til Nesset. Der ser du flott kyst, fjord, og turen ender på stranden på Nesset med en flott panorama over Vestfjorden, Drøbak, og Håøya (perfekt for piknik?). – Det er to parkeringer – ved Muren eller ved “Fiskehytta” – alt er beskrevet i boken, eller du kan Google veien! 🙂

Tur 4 – Skjøttelvika – Parker ved Myhrene golfbane og ta grusveien/bomveien ned til stranden på Skjøttelvika med superflott utsikt mot Danmark. En veldig fin tur med åpent landskap, jorder, kuer og avslutning med utsikt. Det er ca 3,2 km fra Myhrene til Skjøttelvika.

Hvis disse turene falt i smak lager vi gjerne flere og lengre guider til Barnevognturer! Du finner oss på Facbook her, hvor vi GJERNE tar imot tilbakemeldinger og tips om andre turer – så tar vi fatt på hele halvøya og kan beskrive barnevognturer for hele halvøya, fra Hurumtuppen til Askerskogen!

Ta en titt i Halvøya-boka her.

GOD TUR!

 

Del med vennene dine!