• 18 km rundtur
  • Kan bli utsatt for vind og bølger
  • Trygg utsetting av kano/kajakk
  • Flotte rasteplasser
  • Fire hytter som kan leies på runden

Du kan starte i «indre pollen» eller på stranden ved Sætre Marina. Turen gir deg noen flotte områder hvor perlene på starten av turen er øyene «Hjelp», sydspisen og bukten øst på Torvøya.

Dragsundet på Håøya er en populær ankringsplass hvor du også kan bære en kajakk drøye 200 meter til vestsiden hvis det er ønskelig.

Det mest spektakulære på turen er selvfølgelig Oscarsborg med sin historie. Festningen inneholder også ankringsplass, restaurant, museum, og hotell.

Nordøstlige del av Håøya er fredet for vandring p.g.a arter som krever sin ro, men hele vestlige bredside av øyen gir deg mange plasser for rasting og telting. Selinken “Oslofjorden Friluftsråd“ for leie av hytter på Håøya og Bergholmen.

Bra med fiskemuligheter på hele turen og du vil se noen østers hvis du titter godt over ripa. Sjekk vær og vindmeldinger da syd og nordavind kan lage store bølger i løpet av kort tid. Det finnes også en og annen skipper på ett tankskip som kan gi deg problemer med padlebalansen på østsiden av øya.

Den Blå linjen er på 13 Km og den røde er på 5 Km og gir deg en kortere tur/retur til Oscarsborg.

Del med vennene dine!