Ta sykklen ned til havet og utforsk svaberg og strender fra Skjøttelvika til Haraldstangen. En ekstremt flott kystlinje med utsikt over havet mot Danmark.

Fakta:
– Hele rundturen er på 12 Km.
– Tur/retur Skjøttelvika er en glimrende og kortere variant.
– På Haraldsfjellet får du en utrolig vid og flott utsikt over havet.
– På fjellet glir stien over stilige svaberg.
– Grusveien er fin for sykkel og barnevogn, men det går ikke opp mot fjellet.
– Stien er ikke godt merket.
– Turen ca 40 min fra Asker.
Start og rute
 
Skjøttelvikveien er en bomvei, men turen blir bra om du kjører med sykkel, parkerer, og deretter sykler til Skjøttelvika.
 
Hvis du ønsker en rundtur: Ta til venstre nede ved havet og finn en blåmerket sti over Haraldsfjellet. Stien er desverre ikke godt merket…
 
Det er derimot fantastisk utsikt, flott skog, og du returnerer til Myhrene Golfbane. En av mange varianter er bade- og/eller fiskestopp langs havet.
Haraldstangen (Skjøttelvika bak til venstre)
Hva du ser og hvor går du
Først går du langs duvende jorder og passerer en gård som har spesialisert seg på utsøkt Biffkjøtt. Du går sydover hele veien. Når du kommer nærmere havet, rett før Skjøttelvika, skal du følge grusveien til venstre (østover). Noe av det fineste Hurum har av kystlinje er på dette området (hvor du også finner haraldsfjell).
Hvis du går videre mot toppen vil du passere en gammel bålplass som er «hugget inn under fjellet» på høyre hånd. Etter noe mer vandring når du toppen av fjellet. Her har du suveren utsikt mot horisonten og Danmark.
 
Etter toppen blir det skogsti med trollsk skogstemning hvor det går nedover. Det blir noe klyving og bratt terreng ned mot Myhrene Golfbane igjen.
Myhrene kan bli en god turvenn. Det er der du kjøper en brus og tar noen slag på drivingrangen hvis du ønsker.

Tips om flere turer? Du finner mange turer i boka “Halvøya” som du nå kan kjøpe på nett!

Del med vennene dine!